Lessen

LESSEN & WORKSHOPS

Over de docent:
“Boetseren en tekenen naar model zie ik als een vrolijke en inspirerende manier om oog, hand,  klei en krijt te leren samenwerken.”

Mijn beelden maak ik meestal  in klei, gips of boetseerwas, en als ik er dan lang genoeg aan geduwd, geplakt, gesneden en geschrobt heb giet ik ze in brons. Daarnaast hak ik graag in steen en teken ik veel, (met soms een klein beetje kleur hier en daar) vooral op dans- en sportscholen, waarbij de bewegende mens centraal staat. Ik deed mijn studie  van 72 – 77 aan de Rijksacademie in Amsterdam, een traditionele opleiding die gebaseerd is op waarneming,  figuratie en vakmanschap hetgeen zeer  in mijn werk en belangstelling weerspiegeld wordt.

Ik ben een  enthousiast en ervaren docent, met humor en bemoeizucht.

Lessen in tekenen, boetseren en steenhakken gaf ik op de Wackersacademie, MK 24 en in mijn prachtige atelier in Amsterdam Noord en in Atelier-2 in Voorburg. Vaak maak ik met leerlingen werkuitstapjes naar inspirerende lokaties als Artis, dansscholen, kinderboerderijen en sportcentra.

Privéles
Bent u al enige tijd serieus bezig met tekenen en/of boetseren maar hebt u het gevoel dat u ergens vastloopt? Naast lessen in groepsverband is het ook mogelijk om een privé les  te volgen.

U kunt daarvoor een afspraak maken voor een intake-gesprek. Graag zie ik dan minimaal 3 door u gemaakte beelden of tekeningen, en daarnaast foto’s van ander werk.  Ik verbeeld me een goed oog te hebben voor het zien waar iemand omheen loopt, of wat anderszins een zwakke plek is in het beeldende werk.

Wellicht kan ik u zelf een aantal oplossingen aan de hand doen, maar ik kan u ook adviseren om bij één van mijn collega’s een aantal lessen of een workshop te volgen. Ik heb een uitgebreid netwerk binnen de kunsteducatie en ben goed op de hoogte van een ieders kunnen.